Κορονοϊός: Επιστήμονες στήνουν «ζωντανό» εργαστήριο στην Ουχάν της Γερμανίας

featured image

Γερμανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν αυτό που περιέγραψαν ως την πρώτη στο είδος της μελέτη για το πώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται και πώς μπορεί να μεταδοθεί, χρησιμοποιώντας την περιοχή της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα ως ένα ζωντανό εργαστήριο.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο ιός έχει εξαπλωθεί ευρέως ανάμεσα στους 250.000 κατοίκους του Heinsberg – μια περιοχή στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στα σύνορα με την Ολλανδία – περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στη Γερμανία, με 1.281 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 34 θανάτους. Περισσότερα από 550 άτομα έχουν αναρρώσει από την ασθένεια μέχρι στιγμής. Η εξέλιξη του ιού στο Heinsberg, που αποκαλείται ως η «Ουχάν της Γερμανίας» από την πόλη της Κίνας όπου ξεκίνησε η πανδημία, είναι μεταξύ δύο και δυόμισι εβδομάδες μπροστά από την υπόλοιπη χώρα.

Τις επόμενες εβδομάδες η περιοχή θα χρησιμοποιηθεί από κορυφαίους λοιμωξιολόγους και από ομάδα 40 φοιτητών ιατρικής ως ένα είδος εργαστηρίου μελέτης του ιού. Η μελέτη «Covid-19 Case Study», που ξεκίνησε την Τρίτη το πρωί, θα ακολουθήσει 1.000 άτομα που έχουν επιλεγεί επειδή είναι αντιπροσωπευτικά του γερμανικού πληθυσμού στο σύνολό του.

Τα αποτελέσματα θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός σχεδίου για το πώς η Γερμανία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τον ιό τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο καθηγητής Hendrik Streeck, επικεφαλής ιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.


«Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλη τη Γερμανία», δήλωσε ο Streeck σε μια συνάντηση βουλευτών που προβλήθηκε ζωντανά στην τηλεόραση. «Θα συγκεντρώσουμε πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε τον Covid-19 και πώς μπορούμε να επιτύχουμε περαιτέρω περιορισμό του, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσουμε τη ζωή μας για μια περίοδο ετών».

Τα αποτελέσματα της μελέτης θα έχουν δυνητική εφαρμογή και σε άλλες χώρες.

Οι επιστήμονες θα μπουν σε 500 νοικοκυριά, όπως και σε νηπιαγωγεία και νοσοκομεία, για να μελετήσουν πώς η λοίμωξη εξαπλώνεται. Θα ερευνήσουν κάθε όψη της καθημερινής ζωής, το πώς μεταδόθηκε ο ιός από τα παιδιά στους ενήλικες, πώς εξαπλώθηκε μέσα στις οικογένειες – από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τα πόμολα, τις κούπες και τα τηλεκοντρόλ – μέχρι το αν τα κατοικίδια μπορούν να τον μεταδώσουν και αν μεταδίδεται μέσω φαγητών. «Αν υπάρχουν τρόποι για να αποτρέψουμε τη διάδοση της ασθένειας στο περιβάλλον μας, θέλουμε να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί, με στόχο να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να κινούμαστε ελεύθερα» είπε ο Streeck.

«Βάσει των ευρημάτων μας θα μπορέσουμε να κάνουμε προτάσεις, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολιτικοί για να πάρουν αποφάσεις. Μπορεί τα μέτρα που εφαρμόζονται τώρα να είναι ικανοποιητικά και λέμε: «Μην τα μειώσετε»» τόνισε ο Streeck.

Κάνοντας τεστ για ανοσία στον κορονοϊό στους συμμετέχοντες στη μελέτη, οι επιστήμονες θα μπορέσουν επίσης να βρουν ποιος είναι ο εκτιμώμενος αριθμός μη εντοπισμένων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Πηγή: www.newsbeast.gr





Επιστροφή στο trelokouneli.gr

 
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ


Νεότερη Παλαιότερη