Με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Προνοιακών Επικουρικών ζητά τη διασφάλιση και τη σταθεροποίηση της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων στους φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή -μεταξύ άλλων- αναφέρεται: «Οι επικουρικοί εργαζόμενοι των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας όλης της χώρας, από τα μεγαλύτερα και πολυπληθή σε περιθαλπόμενους Κέντρα, όπως το Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης μέχρι τα μικρότερα απομακρυσμένα Θεραπευτήρια Χρόνιων Παθήσεων, θα θέλαμε να σας εκθέσουμε σε πανελλαδική βάση τους προβληματισμούς και την αγωνία μας για τη διασφάλιση της εργασίας μας στον ευαίσθητο αυτόν χώρο της Κοινωνικής Πρόνοιας.
Οι περί τους 300 εν ενεργεία επικουρικοί εργαζόμενοι στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, πανελλαδικά, εργαζόμαστε με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεών μας, καλύπτοντας όλο αυτό το διάστημα όχι έκτακτες, αλλά πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με όλη τη σημασία των λέξεων που τις διακρίνει, λόγω της σοβαρής έλλειψης μόνιμου προσωπικού. Η συντριπτική πλειονότητα των επικουρικών εργαζομένων έχουμε ξεπεράσει τους 24 μήνες εργασίας, από τους οποίους περίπου το 50% φτάνουμε ή ήδη έχουμε περάσει τα πέντε έτη συνεχόμενης εργασίας.
Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουμε την εργασία μας ασταμάτητα και αδιάλειπτα, με σκοπό την ασφάλεια και την προάσπιση της υγείας "κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων".
Η παραμονή του επικουρικού προσωπικού στις θέσεις και τις ειδικότητες στις οποίες εργάζεται προκύπτει τόσο από την ανάγκη της απρόσκοπτης λειτουργίας των Κέντρων Πρόνοιας και της περαιτέρω ανάπτυξης του έργου τους, λόγω των ολοένα αυξανόμενων αναγκών των συνανθρώπων μας, όσο και από την ανάγκη τερματισμού της ομηρείας, της δικής μας και των οικογενειών μας».
Σε αυτό το πλαίσιο, η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα Προνοιακών Επικουρικών ζητά συνάντηση με την κ. Μιχαηλίδου, με σκοπό τη συζήτηση σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση και τη σταθεροποίηση της εργασιακής σχέσης στους φορείς Κοινωνικής Πρόνοιας, με τη μονιμοποίηση, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τη διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την ισότιμη μεταχείριση με το μόνιμο προσωπικό.
«Με διαρκή κινητοποίηση και συντονισμό των κινήσεών μας, επιδιώκουμε τη διασφάλιση της εργασίας μας», επισημαίνεται στην επιστολή, την οποία αναμεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.