Ελληνική start up ανακάλυψε σύστημα αυτόματης ανάθεσης βαρδιών σε εργαζομένους

featured image

Αν ένα σύστημα αυτόματης ανάθεσης βαρδιών σε εργαζομένους μοιάζει απαραίτητο για χιλιάδες επιχειρήσεις, οργανισμούς και μηχανισμούς ανά τον κόσμο, ήταν μια ελληνική start up εταιρεία, η «Exoha Solutions», που ετοίμασε μια λύση για ένα πρόβλημα που αποτελεί παγκόσμιο ζήτημα και στον ιδιωτικό, αλλά και στον δημόσιο τομέα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Χάρης Σπυρόπουλος, managing partner της Exoha Solutions, εξήγησε πώς με το σύστημα που ανέπτυξαν ελληνικά μυαλά, «κάθε εταιρία αλλά και κάθε μηχανισμός που έχει βάρδιες εξασφαλίζεται μέσω του συστήματος πως θα επιλέξει τον κατάλληλο άνθρωπο για δουλέψει στην κάθε θέση».

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο το να αναθέσεις εύστοχα τις βάρδιες «ακούγεται πολύ εύκολο», αλλά είναι ένας τομέας στον οποίο, όπως ισχυρίστηκε, έχουν πρόβλημα όλες οι επιχειρήσεις. Μίλησε δε και για ένα πρόβλημα που επιχειρήσεις και οργανισμοί αντιμετωπίζουν από τρεις πλευρές σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό τους: αρχικά οι βάρδιες πρέπει να είναι συμβατές με την εργατική νομοθεσία (σ.σ. σε ό,τι αφορά τις ώρες, τα ρεπό κ.ο.κ ενός εργαζόμενου), κατά δεύτερον θα πρέπει να είναι συμβατές με τις ανάγκες της επιχείρησης, ενώ τέλος υπάρχει και η παράμετρος των αναγκών των εργαζομένων.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094545114-0"); });

«Μερικοί εργαζόμενοι προτιμούν να εργάζονται πρωινές ώρες, άλλοι θέλουν απογευματινές βάρδιες, άλλοι προτιμούν να εργάζονται μαζί με συγκεκριμένους συναδέρφους τους ή αντίθετα δε ταιριάζουν οι προσωπικότητες με συγκεκριμένους συναδέρφους τους ή ακόμη έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, τις οποίες έχει αποδεχθεί και η εταιρία» τονίζει ο κ.Σπυρόπουλος, ενώ σημειώνει πως τα παραπάνω είναι δεδομένα που η εταιρία-πελάτης ή ο δημόσιος φορέας τα έχει αποδεχθεί στην καθημερινή της λειτουργία.

Σημαντικό ζητούμενο για τέτοια περιβάλλοντα είναι η αποτελεσματικότητα και η συνεργασία: «Το πρώτο κομμάτι που κάνουμε είναι ο σχεδιασμός των ομάδων, φανταστείτε ένα νοσοκομείο και ότι χρειάζεται να υπάρχουν πάντα σε μια βάρδια καλοί και μέτριοι νοσηλευτές. Το σύστημα εξασφαλίζει εδώ, πέρα από την εκπαίδευση, πως σε μια κλινική οι νοσηλευτές (σ.σ που θα συνυπάρχουν σε μια βάρδια) θα είναι πάντα ενός επιπέδου» τονίζει ο κ.Σπυρόπουλος. Προσέθεσε δε πως υπάρχει συχνά και το φαινόμενο σε μια εταιρία να δουλεύουν «πολλοί εργαζόμενοι περισσότερες ώρες γιατί λείπουν κάποια επαγγελματικά προσόντα (σ.σ skills) από την εταιρεία και έτσι το σύστημα δείχνει ποια ακριβώς προσόντα λείπουν ώστε η εταιρία να τα αναζητήσει αργότερα από την αγορά εργασίας».

Η μετέπειτα διαμόρφωση βαρδιών, με βάση τις παραπάνω παραμέτρους, είναι μια διαδικασία που «κοστίζει πάρα πολύ σε μια εταιρία και όποιο στέλεχος βγάζει βάρδιες ξοδεύει μια με τρεις ημέρες ανά μήνα, προκειμένου να βγάλει τις βάρδιες του επόμενου» τονίζει ο κ.Σπυρόπουλος και εξηγεί πως αυτή η διαδικασία με το σύστημα που έχει αναπτύξει η ελληνική εταιρεία «γίνεται μέσα σε πέντε λεπτά». Η ελληνική εταιρεία μετρά ήδη τους πρώτους της πελάτες στην Ελλάδα και συζητά πλέον για τους πρώτους της πελάτες στο εξωτερικό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νεότερη Παλαιότερη