Επιστολή Καμμένου σε Βούτση που κάνει λόγο για «πολιτικό πραξικόπημα»

featured image

Με μία επιστολή που κοινοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για «συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στον Νίκο Βούτση αναφέρει επίσης ότι κοινοβουλευτικό και συνταγματικό πραξικόπημα θα αποτελέσει τόσο το ενδεχόμενο αλλαγής του αριθμού των βουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της Βουλής όσο και αυτό της παράκαμψης της όποιας αρνητικής απόφασης λάβει αυτή για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Μεταξύ άλλων δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και υποστηρίζει ότι αν η επιτροπή απορρίψει το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών τότε το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί και να μην εισαχθεί καν προς συζήτηση στην Ολομέλεια.

Όπως αναφέρει το kathimerini.gr ως προς την αύξηση των μελών των διαρκών Επιτροπών ο ίδιος αντιλέγει ότι αυτή «απαγορεύονται» ρητά, εκτός όπως σημειώνει «από την περίπτωση όπου η αύξηση θα γινόταν για την αποκατάσταση της αναλογικής εκπροσώπησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ή της εκπροσώπησης μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έως τώρα δεν εκπροσωπείτο».

Ο κ. Καμμένος στο ίδιο κείμενο επισημαίνει ότι οι Επιτροπές δεν έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα και επιμένει ότι η αποδοχή νομοσχεδίου από την Επιτροπή είναι «αναγκαία προϋπόθεση» για την εισαγωγή προς ψήφιση στην Ολομέλεια εκτός από την περίπτωση του Προϋπολογισμού κι Απολογισμού του Κράτους και της Βουλής. Ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει κάθε άλλη ενέργεια « Κοινοβουλευτικό και Συνταγματικό Πραξικόπημα».

Στην επιστολή του ο Πάνος Καμμένος σημειώνει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προέβησαν σε δήλωση προς τον Πρόεδρο της Βουλής στις 16/01/2019, με την οποία τον καλούσαν να αποφύγει κάθε πράξη νόθευσης ή παράβασης του κανονισμού που θα ισοδυναμούσε με Συνταγματικό και Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με αφορμή πληροφορίες ότι υπάρχει πρόθεση επαύξησης των μελών της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων που σήμερα αριθμεί 55 Βουλευτές.

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Νεότερη Παλαιότερη