To Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδώρακης βρέθηκαν στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων τις τελευταίες ώρες λόγω τις στάσεις που θα κρατήσουν στην επερχόμενη κρίσιμη ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο του Alpha αναφέροντας ότι «αν άφηναν σε όλα τα κόμματα ελεύθερους τους βουλευτές στην ψηφοφορία, πιστέψτε με, θα είχαν όλοι περισσότερες από μία γραμμές. Εμείς ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Όπως είναι οι παρέες διχασμένες για την Συμφωνία έτσι συμβαίνει και στα κόμματα».
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε την πολιτική του σχέση με τον πρωθυπουργό: «Είμαι αντίπαλος του κ. Τσίπρα, ειδικά μετά από όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία για ψήφο εμπιστοσύνης. Το βασικό όμως τώρα δεν είναι το άχτι μου απέναντι στον πρωθυπουργό αλλά το συμφέρον της χώρας».
Ενώ σχολίασε και την στάση του στην πρόσφατη ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης λέγοντας «ψήφος εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση σημαίνει πως όποιος την δίνει, στηρίζει από "δω και πέρα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι κάνει. Εμάς ο λαός μας έβαλε στην αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να δανείζουμε ένα βουλευτή στην κυβέρνηση και μετά να γυρνάει στην αντιπολίτευση». Ενώ συνέχισε λέγοντας «δεν κοιτάω την πολιτική μου επιβίωση. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Αν ήθελα θα είχα σίγουρη θέση σε μεγαλύτερα κόμματα. Θα παραμείνω στο Ποτάμι, θα δώσω τη μάχη με το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό καθήκον και όχι το κομματικό»
Για το Μακεδονικό
ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι «το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε ότι αυτή τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας σαν “Μακεδονία”. Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε σαν Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία», ενώ συμπληρώνοντας είπε ότι «ως κόμμα έχουμε μία γραμμή. Στηρίζουμε μία λύση στα βόρεια σύνορά μας γιατί θεωρούμε ότι ο κίνδυνος είναι στα ανατολικά και όχι στα βόρεια» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα πρέπει να λυθεί».
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ