Αμυράς: Το Ποτάμι δεν θα πάρει απόφαση που θα επιβληθεί σε όλους τους βουλευτές

featured image

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο Ποτάμι, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ενόψει της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρθηκε μέσω της ΕΡΤ1 ο Γιώργος Αμυράς.

Ο βουλευτής που έχει ταχθεί ανοικτά κατά της Συμφωνίας, όπως και ο Γρηγόρης Ψαριανός, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να ψηφίσουν οι άλλοι τρεις βουλευτές του κόμματος (Θεδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης) υπέρ, λέγοντας πως δεν θα αισθάνεται άνετα, ωστόσο θα υπάρχει και η επόμενη ημέρα. Επίσης, τόνισε πως δεν θα ληφθεί απόψε μια απόφαση που θα επιβληθεί σε όλους.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

Πιο συγκεκριμένα, για το τι να περιμένουμε από τη σημερινή συνάντηση, απάντησε: «Έχουμε την αίσθηση ότι επιτέλους θα βρούμε έναν τρόπο να εκφραστούμε ενιαία. Εγώ και ο Ψαριανός είμαστε κατά της Συμφωνίας. Ωστόσο, και οι τρεις που την έβλεπαν θετικά, έχουν κλονιστεί από αυτό που είδαμε χθες το βράδυ, να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης μια κυβέρνηση με μη υγιή τρόπο».

Αν το κόμμα αποφασίσει να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και εάν εκείνος θα ψηφίσει όχι, απάντησε: «Το κόμμα δεν θα πάρει απόφαση που θα επιβληθεί σε όλους τους βουλευτές. Δεν θα υπάρξει θέμα κομματικής πειθαρχίας».

«Το Ποτάμι τοποθετήθηκε χθες μέσω του Σταύρου Θεοδωράκη και είπε ότι ο λόγος πρέπει να δοθεί στον ελληνικό λαό. Εγώ θα έλεγα εκλογές εδώ και τώρα», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Αμυράς. Διευκρίνησε ότι ακόμη κι αν οι Θεοδωράκης, Μαυρωτάς και Λυκούδης ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας, «εγώ δεν θα νιώθω πολύ άνετα», αλλά θα υπάρξει και επόμενη μέρα «την οποία θα πρέπει να δούμε».

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής δεν έχει να κάνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς «η συζήτηση αποχώρησης έγινε πολύ πριν έρθει η Συμφωνία. Από το ΚΙΝΑΛ φύγαμε για άλλους λόγους».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Νεότερη Παλαιότερη