Για «υπόγεια κινητικότητα, ανάμεσα στη δεξιά και την ακροδεξιά», έκανε λόγο σε ομιλία του, στο Βύρωνα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κινητικότητα που επιβεβαιώνεται, όπως ανέφερε, από το ότι η επιλογή Βέμπερ έχει την ενθουσιώδη στήριξη, όχι μόνο του Μητσοτάκη, αλλά και του Όρμπαν.
Ειδικότερα, μιλώντας στην ανοιχτή εκδήλωση της τοπικής Οργάνωσης Μελών Βύρωνα του κυβερνώντος κόμματος, ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις προκλήσεις της ΕΕ και στη στρατηγική των προοδευτικών δυνάμεων και του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των ευρωεκλογών. Και τόνισε, «η επιδείνωση της παγκόσμιας κατάστασης, κάνει ακόμα πιο επίκαιρη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επιτάχυνση της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης, με ισχυρά κοινωνικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά».
googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });Σημείωσε δε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως «πρέπει να υπογραμμίσουμε ακόμη πιο δυνατά και να υποστηρίξουμε το σχέδιο μιας ριζικής αλλαγής της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μια πολιτικά ενωμένη και κοινωνική Ευρώπη, απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά, που αλληλοτροφοδοτούνται».
Επιπροσθέτως, ο Δ. Παπαδημούλης είπε με έμφαση πως «η επιλογή Βέμπερ, με την ενθουσιώδη στήριξη, όχι μόνο του Μητσοτάκη, αλλά και του Όρμπαν, δείχνει πως υπάρχει μια υπόγεια κινητικότητα, ανάμεσα στη δεξιά και την ακροδεξιά». Σε αυτό το πλαίσιο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «στην προσπάθεια για τη διαμόρφωση ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών γύρω από κοινούς στόχους, πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι» και πως «πρέπει αυτή η συμμαχία των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων να ενισχυθεί, και πριν και μετά τις ευρωεκλογές, πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις».
Οι προτάσεις αυτές, υπογράμμισε ακόμη, αφορούν, μεταξύ άλλων, «στη φορολογική εναρμόνιση και την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής, στην ενίσχυση του δημοκρατικού ελέγχου, της λογοδοσίας και της διαφάνειας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, στην εκπόνηση ενός ισχυρού, δίκαιου και αναδιανεμητικού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, στην κατοχύρωση και προστασία των δημόσιων αγαθών του νερού και της ενέργειας, στην εξάλειψη της ανισότητας, στη διεύρυνση της δημοκρατίας, στην υπεράσπιση της εργασίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στην προστασία του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ