Πηγή

Με πανό, τρικάκια και συνθήματα, οι διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης, δηλώνοντας πως «ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη θα ανατραπεί στον δρόμο». Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν από την αρχή ήδη των κινητοποιήσεών τους το άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, επικρίνοντας παράλληλα την κρατική διαχείριση της πανδημίας λέγοντας πως η κυβέρνηση ενεργεί με ταξικά κριτήρια.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν από την αρχή ήδη των κινητοποιήσεών τους το άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Τις κινητοποιήσεις ου έχουν ξεκινήσει για την πλήρη κατάργηση του νόμου για τα ΑΕΙ συνεχίζουν φοιτητές και φοιτήτριες, που διοργάνωσαν για ακόμη μία Πέμπτη συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Οι φοιτητές παλεύουν και θα νικήσουν, στην καταστολή δεν θα υποχωρήσουν» φωνάζουν μεταξύ άλλων και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους 47 συλληφθέντες του ΑΠΘ.

Πριν από την πορεία, προηγήθηκε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ την κινητοποίηση στηρίζουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματεία, πολιτικές οργανώσεις και άτομα του ευρύτερου αναρχικού χώρου.

Σημειώνεται πως τα επίμαχα άρθρα του νόμου που έφεραν σφοδρές αντιδράσεις αφορούν στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, στη θέσπιση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια καθώς και στη διαγραφή των λεγόμενων αιώνιων φοιτητών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, φοιτητικοί σύλλογοι προχώρησαν εχθές σε συμβολική κατάληψη του κινηματογράφου Ολύμπιον.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *