Πηγή

Με χημικά και προπηλακισμούς επιχείρησε η αστυνομία να διαλύσει τη δυναμική κινητοποίηση φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, που λένε «όχι» στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Ένα νομοσχέδιο, με το οποίο θεσμοθετείται νέο πειθαρχικό δίκαιο που προβλέπει μέχρι για διαγραφές φοιτητών, ενώ συγκροτείται νέο αστυνομικό σώμα εντός των πανεπιστημιών.

Μόλις επιχείρησαν να κατέβουν από τον πεζόδρομο της πλατείας Κοραή και να πραγματοποιήσουν πορεία, οι φοιτητές δέχθηκαν επίθεση με χημικά από τους αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους. Μάλιστα, εμφανίστηκε στη Σταδίου και «αύρα» της ΕΛΑΣ.

Σε αστυνομικό κλοιό, οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα. Φωνάζοντας συνθήματα όπως «ΜΑΤ, βία, αστυνομοκρατία, του Χρυσοχοΐδη η δημοκρατία» και «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω η ασφάλεια από τις σχολές» ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, να μη θεσμοθετηθεί ελάχιστη βάση εισαγωγής που θα αφήσει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χιλιάδες μαθητές, να μην τεθούν περιορισμοί στο όριο φοίτησης στα πανεπιστήμια, ενώ απαιτούν να μην ιδρυθεί πανεπιστημιακή αστυνομία, η οποία θα καταργήσει αγώνες δεκαετιών και θα ισοπεδώσει το πανεπιστημιακό άσυλο. Σημειώνεται οτι ιδιαίτερα έντονη ήταν από νωρίς η παρουσία της αστυνομίας. ΜΑΤ και ΥΜΕΤ περικυκλώσαν την πλατεία Κοραή, την Κλαυθμώνος και τα Προπύλαια ενώ Πανεπιστημίου και τη Σταδίου είχαν σταθμεύσει δύο κλούβες των ΜΑΤ και δύο «αύρες» της ΕΛΑΣ. Ταυτόχρονα αστυνομικοί έκαναν ελέγχους στους διαδηλωτές, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν τα υγειονομικά μέτρα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι ποινές που θα επιβάλλονται σε φοιτητές θα ξεκινούν από την απαγόρευση συμμετοχής σε εξετάσεις, την προσωρινή αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας και θα φτάνουν έως και την οριστική διαγραφή και την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας, σε ζητήματα όπως αντιγραφές, λογοκλοπές, καταστροφές και καταλήψεις, ή τέλεση οποιουδήποτε πλημμελήματος ή κακουργήματος εντός του ιδρύματος.

Πηγή: avgi.gr

the FAQ team

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *