Πηγή

TECH Ξεκινά τη λειτουργία του το επενδυτικό ταμείο Φαιστός για επενδύσεις σε 5G εφαρμογές Newsroom Ανανεώθηκε: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 17:21

Με τον Αντώνη Τζωρτζακάκη, πρώην γενικό γραμματέα τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων, ως διευθύνοντα σύμβουλο ξεκινά τη λειτουργία της η «Συμμετοχές 5G Α.Ε.», αποκλειστικός σκοπό της οποίας είναι η σύσταση και διαχείριση του επενδυτικού ταμείου Φαιστός.

Ως γνωστόν, τo Φαιστός έχει ως σκοπό να επενδύσει σε καινοτόμες εταιρείες και ιδέες που θα αξιοποιούν τις δυνατότητες των δικτύων 5G.

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ), η οποία αποτελεί τον μοναδικό μέτοχο της νέας εταιρείας, το διοικητικό συμβούλιο της Συμμετοχές 5G έχει την ακόλουθη σύνθεση:

Γεώργιος Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό ΜέλοςΑντώνιος Τζωρτζακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού ΣυμβουλίουΣαλβατώρ Λεβής, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού ΣυμβουλίουΣωτήριος (Άκης) Μαρκάτος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού ΣυμβουλίουΝικόλαος Καραπανάγου, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού ΣυμβουλίουΔέσποινα Μαγδαληνή (Ντιάνα) Μαρκάκη, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού ΣυμβουλίουΚωνσταντίνος Μεϊμέτης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Το Ταμείο «Φαιστός» έχει σαν αποστολή τις επενδύσεις σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην έρευνα ή/και ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που λειτουργούν σε υποδομές 5G, ενδεικτικά στους κλάδους των μεταφορών & της εφοδιαστικής αλυσίδας, της μεταποίησης, της βιομηχανίας, του τουρισμού, της υγείας, της πληροφόρησης και των δικτύων κοινής ωφέλειας. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η καινοτόμα αυτή ελληνική πρωτοβουλία αποτελεί ήδη αναγνωρισμένη βέλτιστη επενδυτική πρακτική στην Ευρώπη και αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία του εγχώριου ψηφιακού οικοσυστήματος 5G που θα εισάγει τη χώρα έγκαιρα στην 4η βιομηχανική επανάσταση και θα ενισχύσει ουσιαστικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Πέραν του κ. Τζωρτζακάκη, η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου αποτελείται από ανθρώπους με εμπειρία στο χώρο των επενδύσεων σε εταιρείες τεχνολογίας. Το ύψος των κεφαλαίων με τα οποία θα ξεκινήσει το Φαιστός δεν έχει ακόμη «κλείσει», καθώς στα 93 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 25% των εσόδων από την εκχώρηση των συχνοτήτων που θα χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία των δικτύων 5G, αναμένεται να προστεθούν επιπλέον κεφάλαια από ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο fund.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *