Τα μυστικά του σήματος της Bugatti

Κόσμος Πολιτισμός

Πηγή

Όλοι γνωρίζουμε τα εντυπωσιακά τετράτροχα που έχουν παραχθεί στο διάστημα των 110 ετών ιστορίας της Bugatti όμως πολύ λίγοι γνωρίζουν τα μυστικά που κρύβονται πίσω από το σήμα της θρυλικής εταιρίας.

Πολλά έχουν αλλάξει τόσο στην αυτοκινητοβιομηχανία όσο και στην ίδια την Bugatti από το 1909 που ιδρύθηκε έως και σήμερα. Το μόνο που δεν έχει αλλάξει είναι η ασυμβίβαστη φιλοσοφία των αυτοκινήτων της αλλά και η χειροποίητη λεπτομέρεια του σήματος σε κάθε ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί.

Τα μυστικά πίσω από το σήμα είναι αρκετά με το καθένα να έχει την δική του σημασία όπως για παράδειγμα το γεγονός πως το σήμα έχει σχεδιαστεί από τον ίδιο τον Ettore Bugatti ο οποίος και έδωσε ακριβείς εντολές για το μέγεθος, τις γωνίες αλλά και την προοπτική που θα πρέπει να έχει από κάθε γωνία θέασης. Σύμφωνα με την Bugatti το κόκκινο χρώμα στο σήμα συμβολίζει το πάθος και την απόδοση, το λευκό στα γράμματα την ποιότητα και την λεπτότητα ενώ τα μαύρα αρχικά του Ettore Bugatti στην κορυφή του σήματος συνδέονται με την μεγαλοπρέπεια και το πείσμα. Από εκεί και πέρα οι 60 πέρλες περιμετρικά του σήματος λέγεται πως προέκυψαν από τις επιρροές της Art Nouveau η οποία κυριαρχούσε στις τέχνες στα τέλη του 19ου αιώνα.

Δεδομένο αποτελεί επίσης το γεγονός πως το σήμα θα είναι πάντα μεταλλικό και στην σύγχρονη ιστορία της Bugatti κατασκευάζεται αποκλειστικά από την γερμανική εταιρία Poellath στη Βαυαρία και φυσικά είναι χειροποίητο. Μάλιστα η εταιρία έχει κατασκευάσει ειδικά εργαλεία που χρειάζονται για να φτιαχτεί το σήμα της Bugatti ενώ η κατασκευή κάθε σήματος απαιτεί κατά μέσο όρο 10 ώρες. Τα γράμματα είναι φτιαγμένα από ασήμι και έχουν ύψος 2,1 χιλιοστών. Στο σμάλτο που χρησιμοποιείται στο σήμα δεν περιέχει κανένα τοξικό στοιχείο ενώ η ειδική θερμική επεξεργασία που χρησιμοποιείται βοηθά στη δημιουργία μιας τρισδιάστατης αίσθησης στην όψη.

Διαβάστε επίσης

Πανάκριβο σκάφος αναψυχής με δώρο μία… Bugatti Chiron! (video)

Στην παραγωγή η Bugatti Baby ΙΙ

Ο κλιματισμός της Bugatti μπορεί να δροσίσει ένα διαμέρισμα στην Ευρώπη

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *