Πάνω από 200% αύξηση στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας έως το τέλος του έτους. Τα επίσημα στοιχεία εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτακη.

Πολιτική

Πηγή

Τα επίσημα στοιχεία εκθέτουν την κυβερνηση Μητσοτακη και δείχνουν την οικονομία να έχει εκτροχιαστεί από τον Οκτώβριο του 2019! Πολύ πριν την πανδημία δηλαδή.

Ο Μητσοτάκης δηλαδή κάνει οτι ακριβώς έκανε ο Γιωργάκης Παπανδρέου για να μας βάλει στο ΔΝΤ.

Πάνω από το 200% (!) αναμένεται να αυξηθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έως το τέλος του έτους, αφού τα επίσημα στοιχεία για την πορεία που ακολούθησε κατά τους πρώτους μήνες του 2020 είναι άκρως απογοητευτικά.

Με βάση τα δεδομένα του υπουργείου Οικονομικών, στη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Μάιος 2020 το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε κατά περίπου 5,3 δισ. ευρώ ή κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), το ύψος του ακαθάριστου δημόσιου χρέους της Ελλάδας έως και τα τέλη του Μαΐου είχε φτάσει στο ποσό των 361,29 δισ. ευρώ. Τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους το δημόσιο χρέος ανερχόταν στα 356,02 δισ. ευρώ.

Οπως εκτιμούν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η εξέλιξη αυτή συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού -και- στην ελληνική οικονομία. Για τον ίδιο λόγο και με δεδομένο ότι η οικονομία ήταν σε αρνητική πορεία από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, ο Κρατικός Προϋπολογισμός ήδη εμφανίζει υψηλά πρωτογενή ελλείμματα σε σχέση με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που είχε, κατά μέσο όρο, πέρυσι.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *