Απίστευτο! Τελειώνει το καλοκαίρι και αποσύρουν τον μοριακό αναλυτή ( Covid19 ) από τη Σύρο; Καταγγελία του ΚΚΕ Σύρου

Ελλάδα Πολιτική

Πηγή

(Λεφτα για νέα καμπάνια τύπου “λίστας Πέτσα” στα ΜΜΕ για τον κορονοιό υπάρχουν! Λεφτά για να αγοραστεί ένας μοριακός αναλυτης και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Σύρο… δεν υπάρχουν κ Πρωθυπουργέ;…)

Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Αττική αλλά και η έλλειψη θωράκισης εκ μέρους της κυβέρνησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, φαίνεται πως οδηγούν σε σπασμωδικές κινήσεις που μπορεί να κοστίσουν.

Όπως καταγγέλει το ΚΚΕ Σύρου, ο μοριακός αναλυτής από το νοσοκομείο του νησιού – σημειώνεται ότι η Ερμούπολη της Σύρου είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων – απομακρύνεται και μεταφέρεται στην Αθήνα για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της πρωτεύουσας. Αυτό φυσικά αφήνει απροστάτευτες τις Κυκλάδες.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ Σύρου:
Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

«Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται η προχειρότητα της Κυβέρνησης όσον αφορά στη διαχείριση της πανδημίας για την ουσιαστική θωράκιση των νησιωτών και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται καθημερινά πανελλαδικά και στις Κυκλάδες ειδικότερα και εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα σε πολλά νησιά, η 2 ΔΥΠΕ αποφάσισε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας ο μοριακός αναλυτής για εξέταση Covid19 που πρόσφατα εγκαταστάθηκε και τέθηκε σε λειτουργία στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου. Η απόφαση αυτή αποδυναμώνει το μοναδικό νοσοκομείο των Κυκλάδων, στερώντας τη δυνατότητα διεξαγωγής μοριακών τεστ σε μεγάλη κλίμακα που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο της Σύρου αλλά και των υπόλοιπων νησιών.

Λειτουργώντας αποσπασματικά και χωρίς κανένα σχεδιασμό αφήνει τα νησιά σε δεύτερη μοίρα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στιγμή μάλιστα που με το άνοιγμα των συνόρων χωρίς συστηματική διενέργεια τεστ στους εισερχόμενους, χωρίς καμία μαζική ιχνηλάτηση, για να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις μεγαλοξενοδόχων και εφοπλιστών, έχει δημιουργήσει μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση στα νησιά, σχετικά με τη διασπορά της νόσου.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά πως η Κυβέρνηση τονίζει την ατομική ευθύνη η οποία προφανώς είναι σημαντική αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να κρύψει την κρατική ευθύνη στη θωράκιση του λαού από την πανδημία. Μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει τα αναγκαία μέτρα για ενίσχυση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και λοιπού προσωπικού, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, αποφασιστική αύξηση των κλινών ΜΕΘ, μαζικά και τακτικά τεστ στους υγειονομικούς και τον γενικό πληθυσμό, υγειονομική επιτήρηση των θετικών κρουσμάτων σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας.

Η Κομματική Οργάνωση Σύρου του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, οι οποίοι πρώτοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πανδημίας, τους νησιώτες και τους τοπικούς φορείς να αντιδράσουν στη μετακίνηση του αναλυτή σε άλλο νοσοκομείο, να μη δεχτούν την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που σχεδιάζει η κυβέρνηση, να διεκδικήσουν μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Κ.Ο. Σύρου ΚΚΕ»

Πηγή: tvxs.gr

the FAQ team

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *