Ύφεση πλέον της πρόβλεψης του Γ. Στουρνάρα, βαρύνει αποκλειστικά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

Πολιτική

Πηγή

Με φωτοβολίδες και συνεντεύξεις αλλοπρόσαλλων εκτιμήσεων προσπαθεί το οικονομικό / αναπτυξιακό επιτελείο της κυβέρνησης να προετοιμάσει το κλίμα μιας παταγώδους αποτυχίας. Οπωσδήποτε οι συνθήκες ενέχουν μια μεταβλητή επικινδυνότητα, η οποία όμως μετά και τον Μάιο είναι απολύτως οριοθετημένη. Δίνοντας έτσι το δικαίωμα στους αρμόδιους υπουργούς να οργανώσουν την άμυνα για να αναχαιτίσουν την οικονομική κατάρρευση. Πως όμως θα το κάνουν όταν συλλαμβάνονται ψευδόμενοι; Αντί να ασκήσουν πολιτική, ασκούν επικοινωνιακή προπαγάνδα;

Επειτα, ο διοικητής της ΤτΕ, προέβη σε δυο προβλέψεις για το μέγεθος της ύφεσης. Με την δεύτερη να περιλαμβάνει και την διαφαινόμενη αστοχία των κυβερνητικών επιλογών, ανεβάζοντας το μέγεθος της ύφεσης στο κύριο σενάριο, 6%. Προτείνοντας μάλιστα και λύσεις για την αποφυγή περαιτέρω εκτροχιασμού. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Στουρνάρας δεν είναι αντιπολιτευόμενος, αντίθετα αποτελεί διαχρονική επιλογή της παρούσας κυβέρνησης. Άρα, οι προβλέψεις του δεν εμπεριέχουν ουδεμία αντιπολιτευτική διάθεση.

Συμπερασματικά, οποιαδήποτε ύφεση πλέον του 6%, συνιστά κυβερνητική αποτυχία που επισείει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες. Και όταν γινει η αποτίμηση, η κυβερνηση θα κληθεί να απολογηθεί για το που πήγαν τα δις, τα οποία σήμερα διατυμπανίζει.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *