Ηχηρή παρέμβαση Τσίπρα στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών: Στηρίζουμε το Ταμείο Αλληλεγγύης αλλά να μην συνδυαστεί με δάνεια και όρους λιτότητας

Πολιτική

Πηγή

Στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος μετείχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όπου και τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της πρότασης για Ευρωπαϊκό Εγγυημένο Εισόδημα.

Στην παρέμβασή του στη σύνοδο (που γίνεται με τηλεδιάσκεψη) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη «οι προοδευτικές δυνάμεις να εξασφαλίσουν ότι το Ταμείο Αλληλεγγύης δεν θα συνδυαστεί με δάνεια και όρους λιτότητας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά:

“Στηρίζουμε όλοι μαζί το Ταμείο Αλληλεγγύης, αλλά η υιοθέτησή του δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα αποκτήσουμε και μία κεϋνσιανή Ευρώπη.

πηγή: left.gr ( με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

the FAQ team

Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να εξασφαλίσουν ότι το Ταμείο δεν θα συνδυαστεί με δάνεια και ευρωπαϊκούς ή εθνικούς όρους λιτότητας, αλλά θα βασιστεί σε επιχορηγήσεις και ευρωπαϊκή στήριξη σε κοινωνικές πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας, βιώσιμης ανάπτυξης και υπέρ της πρότασης για Ευρωπαϊκό Εγγυημένο Εισόδημα”.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *