Ύμνοι από τα διεθνή ΜΜΕ για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στις 15 Ιουνίου

Οικονομία Πολιτική

Πηγή

Στην έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα και στην επανέναρξη των απευθείας πτήσεων προς τους τουριστικούς ελληνικούς προορισμούς δίνουν έμφαση διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και ξένα μέσα ενημέρωσης μεταδίδοντας το τηλεοπτικό διάγγελμα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφερόμενα παράλληλα στα μέτρα στήριξης της εργασίας, της οικονομίας και του τουρισμού που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και οι ανακοινώσεις του υπουργού΄Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη αποτέλεσαν θέμα σε μερικά από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο.

Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για πρόθεση της Ελλάδας να ξεκινήσει την τουριστική περίοδο και την προσπάθεια να διασώσει εκατομμύρια τουρίστες.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της Guardian φιλοξενούνται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο διάγγελμά του για τα μέτρα στήριξης του τουρισμού, της εργασίας και της οικονομίας. Επίσης περιλαμβάνονται οι δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη και τις λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει ο τουρισμός στην Ελλάδα.

Το αμερικανικό δίκτυο ABC δημοσιεύει άρθρο με το οποίο σημειώνει πως η τουριστική σεζόν της Ελλάδας που αναμένεται με ανυπομονησία από όλο τον κόσμο θα ξεκινήσεις στις 15 Ιουνίου, ενώ οι διεθνείς πτήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου.

Το BBC αποθεώνει την Ελλάδα για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και αναφέρεται στην επανεκκίνηση του τουρισμού από τον Ιούλιο. Ακόμη γράφει πως η χώρα μας θα προσφέρει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να πραγματοποιούν τεστ για τον κορονοϊό.

Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του Bloomberg, αναφέρεται και αυτό στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα ενώ τονίζει πως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η λίστα με τις χώρες από τις οποίες θα επιτραπεί να έρθουν τουρίστες.

Με τίτλο «Η Ελλάδα ανοίγει ξανά την τουριστική σεζόν στα μέσα Ιουνίου και τις διεθνείς πτήσεις την 1η Ιουλίου» το Γαλλικό Πρακτορείο τονίζει τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας τη φράση του Έλληνα πρωθυπουργού «Το όπλο μας είναι τα διαβατήριο ασφάλειας, αξιοπιστίας και υγείας που έχει κερδίσει η χώρα μας».

Το Reuters τονίζει τη μείωση τη ΦΠΑ στον καφέ, τα μη αλκοολούχα ποτά, και τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ως μέρος της προσπάθειας για την ανάκαμψη της οικονομίας και του τουρισμού και σημειώνει την αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού για τα δειγματοληπτικά τεστ που θα γίνονται στους επισκέπτες και την τήρηση των ελληνικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Την έναρξη της τουριστικής περιόδου προβάλλουν τέλος και οι New York Times και των διεθνών απευθείας πτήσεων προς τουριστικούς προορισμούς, ενώ σημειώνουν τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης είναι διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη βοήθεια προς τους επαγγελματίες του τουρισμού για την μεγάλη τους αντεπίθεση το 2021. Οι Times επίσης αναφέρουν τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και για το σχέδιο ενισχυμένης ικανότητας διαχείρισης κρούσματος στην Ελλάδα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *