Νέο ηλεκτρικό crossover το 2021 από την Kia

LIFE Επικαιρότητα

Πηγή

Ένα νέο ηλεκτρικό crossover ετοιμάζει η Kia για το 2021, που θα βασιστεί στο πρωτότυπο Imagine και θα είναι το μοντέλο με το οποίο η Κορεάτικη εταιρεία θα περάσει στην επόμενη μέρα.

Η Kia επιβεβαίωσε ότι θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό crossover το επόμενο έτος, ένα μοντέλο που θα βασίζεται εμφανισιακά στο πρωτότυπο Imagine που εμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2019. Το μοντέλο που θα είναι το «πετράδι του στέμματος» για την Kia, καθώς με αυτό η Κορεάτικη εταιρεία θα δείχνει που μπορεί ν α φτάσει τεχνολογικά, θα είναι το πρώτο με την ολοκαίνουργια πλατφόρμα E-GMP του Hyundai Group ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα.

Ανάμεσα στις τεχνολογίες που θα εισάγει το νέο αυτό ηλεκτρικό crossover θα είναι και αυτή της φόρτισης «νέας γενιάς». Το νέο αυτό crossover θα επωφεληθεί επίσης από την πρόσφατη συνεργασία της Kia με την Rimac, για να προσφέρει «απίστευτη» απόδοση, η οποία αργότερα θα περάσει και σε πιο mainstream μοντέλα στη γκάμα της Kia. Μέχρι στιγμής, έχει επιβεβαιωθεί πως η αυτονομία που θα εμφανίζει το νέο αυτό ηλεκτρικό crossover της Kia, θα ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα, ενώ ο στόχος είναι με την επόμενη γενιά φόρτισης, να επιτυνχάνεται χρόνος φόρτισης μικρότερος των 20 λεπτών της ώρας.

Η πλατφόρμα E-GMP του crossover θα διαθέτει την ίδια τεχνολογία 800 volt με την Porsche Taycan και θα μπορεί να λειτουργεί με το δίκτυο γρήγορης φόρτισης 350kW του IONITY. Η κορεατική εταιρεία σχεδιάζει επίσης μια supersport έκδοση του ηλεκτρικού μοντέλου, η οποία θα μπορεί να ανταγωνιστεί την Taycan σε επίπεδο επιδόσεων. Η Kia δεν έχει αφήσει καμία άλλη πληροφορία να «διαρρεύσει» σχετικά με το μοντέλο ή τις προδιαγραφές της πλατφόρμας, που προφανώς έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *