Τούρκος υπουργός: «Περιμένουμε σεισμό 7,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη!»

Πολιτική

Πηγή

Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου σχετικά με τη πιθανότητα μεγάλου σεισμού μεγέθους 7,5 Ρίχτερ στην Τουρκία προκάλεσαν μεγάλο φόβο.

Στην Τουρκία, όπου πέθαναν 41 άνθρωποι μετά τον σεισμό μεγέθους 6,8 Ρίχτερ ενώ 76 κτήρια καταστράφηκαν ολοσχερώς, οι αναφορές για σοβαρό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, πόλη 18 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν προκαλέσει σκεπτικισμό.

Μιλώντας στο CNN Turk, ο Σόιλου είπε: «Αναμένουμε σεισμό 7,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Ως εκ τούτου, προετοιμαζόμαστε για αυτό το σενάριο».

Πράγματι, οι σεισμολόγοι επανειλημμένα έθιξαν το ζήτημα ενός μεγάλου σεισμού να πλήξει την Κωνσταντινούπολη μέσα σε μια περίοδο 25 ετών. Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε επίσης λεπτομερή σενάρια για την προετοιμασία της τουρκικής κυβέρνησης και την πολιτική προστασία της χώρας σε περίπτωση κατάρρευσης σημαντικών ιστορικών μνημείων!

«Αν ο σεισμός χτυπήσει, εργαζόμαστε για το τι θα συμβεί σε όλα τα εκθέματα στο Μουσείο Παλάτι Τοπ Καπί. Αν το όλο παλάτι καταρρεύσει, θα τα μεταφέρουμε και θα τα προστατεύσουμε με ασφάλεια», πρόσθεσε ο Σόιλου.

πηγή: balkaneu.com

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *